Viikunakakku
1pss (200g) pehmeitä kuivattuja viikunoita
2dl omenatäysmehua
200g voita tai margariinia
1dl sokeria
2 kananmunaa
1dl (100g) kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai rahkaa (alkuperäisessä ohjeessa vaihtoehtoina vain kaksi ensimmäistä. Itse käytin rahkaa, koska kaapista ei muuta vastaavaa löytynyt ja toimi oikein hyvin)
1-2tl sitruunan raastettua kuorta
½ dl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2tl vanilja/vanillinisokeria
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
Joku ehtikin jo maistaa kakkua.... |
1. Leikkaa viikunoista kovat kannat pois ja kuutioi viikunat.
2. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan ja lisää viikunat. Keitä kannen alla n. 15-20min kunnes viikunat ovat pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja soseuta seos sauvasekottimella.
3. Lisää voi seokseen sekoittaen ja anna voin sulaa. Jäähdytä mehu-viikuna-voi -seosta hieman.
4. Vatkaa massaan sokeri, munat yksi kerrallaan, kermaviili/jogurtti/rahka, sitruunan kuori sekä sitruunamehu.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muutamassa osassa seos massaan. Sekoita hellästi käännellen, älä vatkaa.
6. Voitele ja jauhota joko korppujauhoilla tai mannasuurimoilla kahvikakku/kakkuvuoka (n. 1,8 l). Kaada massa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
7. Paista uunin alaosassa 175 lämpöasteessa 45-50 min kunnes kakku on kypsä. Kypsyyden voi tarkistaa upottamalla esim. hammastikun kakkuun. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
8. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile täysin jäähtyneenä. Kakku hieman jopa paranee ja mehevöityy jos sitä säilyttää muutaman päivän jääkaapissa. Kakku siis kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Se myös säilyy jääkaapissa tai pakkasessa melko pitkään hyvänä.
Ja ei kun leipomaan!
-Massu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti