Sitruunapiirakka (1 uunipellillinen)
Pohja:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanillinisokeria
Puoleen pohjan taikinasta:
2 dl piimää
2 kananmunaa
Rahkatäyte:
1-2 sitruunaa
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanillinisokeria
1. Valmista ensin täyte. Pese sitruunat ja raasta niiden keltaiset kuoret (n. 2 rkl). Varo, ettei raasteen mukaan tule sitruunan valkeaa osuutta. Purista sitruunan mehut (n. 1 dl).
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen tasaiseksi massaksi.
3. Sulata pohjataikinan voi ja anna sen jäähtyä.
4. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sula voi. Tässä vaiheessa taikina on hyvin muruista.
5. Jaa pohjataikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan piimä ja munat.
6. Levitä piimätaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Levitä rahkaseos piimätaikinan päälle. Ripottele vielä muruksi jätetty taikinaosuus rahkaseoksen päälle.
7. Paista 200 asteisen uunin alaosassa n. 25 min. niin, että piirakka näyttää kauniin rusehtavalta.
Vinkki: Tarjoa joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen, jäätelön tai vaikka mansikkakastikkeen kera.
Piirakasta tuli hyvin sitruunainen, joten suosittelen reseptiä sitruunan ystäville. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla reseptiä appelsiinin kanssa. Joka tapauksessa H:n kollegat olivat pitäneet leipomuksistani ja sain tarjota piirakkaa myös vanhemmilleni eilen illalla heidän saavuttua juhlimaan H:n merkkipäivää.
-Massu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti