Lohi-pesto -piirakka
Pohja:
100 g pehmeää voita
100g juustoraastetta
100 g vehnäjauhoja
Täyte:
1prk (200g) kermaviiliä
1 prk (2dl) ruokakermaa
½ prk (75g) creme freichea
70 g pestoa
1,5 munaa
1 tl suolaa
250 g savulohta
juustoraastetta
Koko piirakka |
2. Valmista täyte. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi lohi keskenään.
3. Taputtele hieman jähmettynyt taikina halkaisijaltaan n. 27 senttimetrin levyiseen vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinan oikean kokoiseksi levyksi ja nostaa sen vuokaan taputellen sen vuoan reunoihin kiinni. Pistele haarukalla pohjaan reikiä, jottei pohja menisi esipaistossa kupruille. Paista pohjaa 200 asteen lämpöisessä uunissa n. 10 min uunin keskiosassa.
4. Ripottele savulohi esipaistetulle pohjalle ja kaada täyteliemi päälle. Halutessasi voit ripotella vielä päälle hieman juustoraastetta.
5. Paista n. 20-30 min 200 asteisessa uunissa, kunnes piirakan pinta on kauniin rusehtunut.
6. Syö!
Nam nam! |
Ohjeen pohjasta täytynee vielä sanoa, että tämä pohja on varma valinta kaikkiin suolaisiin piirakoihin. Ja ohje on kertakaikkisen helppo muistaa! Itse opin sen eräältä kondiittorimestarilta, enkä ole sen jälkeen muunlaisia suolaisia piirakkapohjia tehnytkään. Toki resepti on aika rasvainen, mutta minulla ei ole leipomuksissani tapana kitsastella rasvan käytössä. Lisätvistiä pohjataikinaan saa lisäämällä taikinan joukkoon esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä.
-Massu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti