maanantai 9. maaliskuuta 2015

Vauvataidetta

          Olenkin kertonut, että käyn maanantaisin A:n kanssa MLL:n vauvakahvilassa tervehtimässä muita äitejä lapsineen. Yleensä kahvilassa ihan vain hengaillaan lähinnä "olohuoneen" lattialla tai keittiössä pöydän ääressä. Olohuoneessa on lapsia varten leikkimattoja sekä leluja vauvoille viihdykkeeksi ja keittiön puolelta saa ostaa pienellä rahalla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Keittiössä voi myös syöttää oman lapsensa ja ruokailuja varten keittiössä onkin useampi syöttötuoli.
            Kerran kuussa vauvakahvilassa on kuitenkin jotain teemallista ohjelmaa esim. tammikuussa oli lyhyt muskarihetki ja helmikuussa vauvajumppaa. Tänään oli vuorossa vauvamaalausta. Emme maalanneet omia vauvojamme, vaan vauvamme saivat itse maalata sotkea paperille hyvinkin abstraktia taidetta.
             Homma toimi yksinkertaisuudessaan niin, että oman vauvan sai riisua vaippasilteen ja hänet asetettiin muovialustan päälle teipatun paperin eteen vatsalleen. Vähän vanhemmat vauvat saattoivat myös istua paperin vieressä. Sitten vauvakahvilan ohjaaja länttäsi jokaisen vauvan paperille erilaisia aineita mm. puolukka- ja mangososetta, porkkanaraastetta, riisinjyviä, perunajauhoja ja elintarvikevärillä värjättyä maustamatonta kiisseliä. A oli touhusta aivan innoissaan ja levitteli "maaleja" ympäri paperia. Osa soseista meni ihan suuhunkin asti. Tämä taisikin siis olla ensimmäinen kerta, kun A maisteli niitä kiinteitä. A olisi varmaan mielellään maalaillut vähän kauemminkin, mutta meidän oli lopulta annettava jo tilaa seuraaville tulevaisuuden taidemaalareille. Koitin hanan alla putsata A:n naamaa ja käsiä, mutta elintarvikevärit jämähtivät varsinkin A:n käsiin ihan kunnolla. Nyt hän näyttääkin Hulkin lapselta, sillä hänen tassut ovat edelleen aika vihreät.
A vuodattamassa sieluaan paperille
             Kivaa siis oli ja varsinkin A tykkäsi todella paljon. Esimerksiksi tuosta viime kuun vauvajumpasta A taas ei tykännyt ollenkaan, sillä hänelle tuli aivan liian kuuma. Nyt hän olikin ihan elementissään, kun sai makoilla lattialla melkein alasti ja hipelöidä hassun tuntuisia ruoka-aineita. Nyt onkin jo ensimmäinen A:n piirros valmiina!

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti