keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Isosisko?

          Nyt kirjoitan tähän rytinällä toisenkin tekstin, sillä olen pakahtua kaikkiin näihin kirjoitusideoihin! Tällä hetkellä perheemme arkea mullistavat kaikenmoiset mullistukset mm. H:n työpiste vaihtui Kaarinasta Turkuun, A:n hoitopaikka vaihtuu ja minä puurran kiireisenä koulussa. Lisäksi on vielä jotain, mistä en ole puhunut blogissani sanallakaan.
          A:sta on mahdollisesti tulossa kesällä isosisko. Niin kuin emme ensimmäistä lastamme, emme myöskään tätä raskautta sen enempää suunnitelleet. Päätimme vain, että lapsi saa tulla jos on tullakseen. Kolmet kuukautiset minulla ehtikin olla synnytyksen jälkeen ennen raskautumistani, joten ei nyt ihan ensimmäisellä kerralla tärpännyt. Vaikka lasta ei oltu suunniteltu, on pienokainen silti hyvin odotettu tulokas.
Uusi neuvolakortti perheemme kokoelmiin
        Sain tietää raskaudestani marraskuun loppupuolella. Synnytyksen jälkeen PMS-oireeni ovat olleet ihan mahdottomat, sillä turvotus ja kipuilu on alkanut aina paria viikkoa ennen kuukautisia. Nyt turvotusta ja kipua ei kuulunut, joten päättelin jonkin olevan toisin. Tein raskaustestin päivänä, jolloin ajattelin kuukautisen alkavan. Testi näytti selkeää kontrolliviivaa ja hyvin hailakkaa testiviivaa. Hain apteekista selkeämpilukuisen digitaalisen testin ja toistin kokeen noin viikon päästä. Positiivinen tuloshan sieltä tuli, vaikkei H meinannut testiä ensin uskoakaan.   

        Raskauteni tähän mennessä on sujunut vaihtelevasti. Raskausviikolla 6 alkoi järjetön pahoinvointi, joka ajoi minut miltei asumaan vessanpöntön vieressä. Mietinkin jo, odotanko mahdollisesti kaksosia. Pahoinvointia kesti vain muutaman viikon ajan ja tuostakin ajasta olin suurimman osan joululomalla. Pahoinvoitini oikeastaan päättyi siihen, kun muutaman päivän totaalioksentamisen jälkeen hakeuduin päivystykseen nesteytykseen. Samalla minulle annettiin pahoinvointilääkettä, mille tosin olikin allerginen. Nesteytys toimi kuin taikajuoma, enkä ole sen jälkeen oksentanut kertaakaan. Toinen arkea hieman häirinnyt oire on ollut väsymys, mutta sekin alkaa jo hieman helpottaa.
           Ensimmäinen neuvola oli raskausviikolla 7. Koska mahassani oleva lapsi ei ole ensimmäiseni, neuvolassa käytiin aika paljon jo itselleni tuttuja asioita läpi. Puhuttiin mm. ruokavaliosta, vitamiineista, liikunnasta, tukiverkostosta ja päihteistä. Sydänääniä ei vielä kuunneltu, joten ainoa käteen jäänyt asia oli iso nivaska samoja esitteitä ja ohjeita, joita jo A:aa odottaessa sain.
          Eilen sitten käytiin niskaturvotus-ultrassa. Masussa köllötteli oloonsa ilmeisen tyytyväinen, hyvin eläväinen pienokainen. Lapsen koko vastasi raskausviikkoja ja niskaturvotus vaikutti normaalilta. Sydänääniä kuuntelimme niin lyhyen hetken ajan, etten ehtinyt asiaa oikein edes rekisteröidä.
Nt-ultra, 12+3
           Tällä hetkellä raskauviikkoja on kasassa 12+4 ja laskettu aika on 23.7. Emme ole vielä kertoneet raskaudestani läheskään kaikille sukulaisille tai tuttaville. Minun perheestäni asiasta tietävät vanhempani, H:n suvusta H:n äiti. Sen verran minun pitää paljastaa, että myös veljeni uusi vaimo odottaa lasta syntyväksi ensi kesäksi. Tuleva kesä onkin varsinainen vauvakesä!

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti