tiistai 17. toukokuuta 2016

Kevätkuulumiset

       Eipä ole tullut kirjoiteltua taas pitkään aikaan! Olin tässä välissä terveyskeskuksen laboratorion näytteenotossa harjoittelussa kolmen viikon ajan, eikä tai energia tuolloin oikein riittänyt mihinkään ylimääräiseen. Lisäksi perheemme on ollut lähes koko ajan kipeänä, joten ajatukset ovat pyörineet mm. korvatulehdusten ja lääkitysten ympärillä.
       Vauvamahani on kasvanut tasaiseen tahtiin, vaikken ole koko raskautta ehtinyt paljoa edes ajatella. Ei se maha silti mikään jättipallo ole... Osa tutuista ei ole edes kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Nyt raskausviikkoja on kasassa jo 30+3, joten synnytyskin alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Minulla ei todellakaan ole vielä sairaalakassia pakattuna, emmekä ole H:n kanssa tehneet mitään järjestelyitä uutta tulokasta varten. Ehkä sitten äitiyslomalla ehdin miettiä asioita tarkemmin, jollei vauveli nyt päätä jostain syystä tulla maailmaan reilusti etuajassa. Huomenna minulla onkin viimeiset kontaktitunnit koulussa, joten tavallaan lomani alkaa jo tällä viikolla. Virallinen äitiyslomani alkaa vasta ensi kuun alussa. Olisin toki voinut aikaistaa äitiysloman alkua tämän kuun loppuunkin, mutten jaksanut säätää KELA:n tukien kanssa. Saan kuitenkin vielä tästä kuusta opintotukea.
Rv 30+3
         Vielä en tiedä, mitä teen opiskelupaikkani kanssa. Näytteenoton harjoittelujakso sujui osaltani todella hyvin ja nautin näytteenottotyöstä paljon. Asiakkaat olivat suurimmaksi osaksi todella ihania ja viimeisellä viikolla tunsin jo osaavanikin jotain. Lisäksi työ oli hyvin monipuolista, sillä päivän aikana vastaanotolle saattoi tulla hyvin erilaisia asiakkaita. Sain jakson aikana ottaa mm. veri-, nielu-, papa-, fluori- ja sieninäytteitä sekä EKG-rekisteröintejä ja ohjata spirometriatutkimuksia. Vaikka pidin harjoittelujaksosta, kaipaisin työhön enemmän hoidollista otetta. Toivottavasti löydän vastauksen opiskeluongelmaani tulevan vuoden aikana!

-Massu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti