maanantai 27. huhtikuuta 2015

Potta tuli taloon

           Kävimme viime viikolla hakemassa neidille aivan oman potan, sillä tyttö osaa nykyisin istua itse jo varsin mallikkaasti. Jotenkin ajatus lapsen omasta pottaistuimesta tuntui paljon helpommalta, kuin se, että roikottelen pientä aina vessahädän sattuessa tavallisen wc-istuimen yllä. Nyt onkin muutaman päivän ajan harjoiteltu pottatoimintaa.
Uusi potta
Ensimmäisinä päivinä A ei osannut lainkaan rentoutua potalla, vaan alkoi lähes välittömästi itkeä paljaan takapuolen koskiessa pottaan. Niinpä harjoittelimme ihan vain potalla istumista vaatteet päällä. Kun tyttö alkoi hieman tottua muoviseen istuimeensa, oli aika koittaa pottaa ihan tositoimissa. Käytännössä olen toiminut niin, että kun A alkaa näyttää siltä, että olisi isompi hätä tulossa (ähisee, ponnistelee), riisun häneltä housut sekä vaipan ja nostan potalle istumaan. Ja kas kummaa, sieltä sitä tavaraa on tullut!
Hienosti tyttö istuu
Mielestäni A on vielä pystynyt kakkimaan paljon helpommin pottaan, kuin vaippaansa sillä potalla istuessa tavaran edessä ei ole mitään vastusta. Pissalla taas olemme käyneet unien ja ruokailujen päätteeksi. Joskus on pottaan lirahtanut jotain ja joskus ei. Voisikin siis sanoa, että meillä kakka on nyt tosi hauska juttu! Tyttö saa aina huimat kehut ja aplodit onnistuessaan täyttämään pottaa ja nykyisin hän istuu oikein mielellään pottaistuimeensa.
          Kuitenkin täytyy tässäkin asiassa todeta, etten ota asiasta kovinkaan paljon stressiä. Osa päivän tuotoksista tulee vieläkin vaippaan ja reissun päällä on vain helpompi luottaa vaippojen imukykyyn. Lisäksi mielestäni A on kuitenkin vielä niin pieni, ettei häneltä voi vielä odottaakaan täyttä vaipattomuutta. Mutta mielestäni ei myöskään ole väärin alkaa harjoitella pottailemista jo tässä vaiheessa, kun neitikin osaa jo istua itsenäisesti.

-Massu

4 kommenttia:

  1. Vau, tosi hienoa että teillä jo pottaillaan :) Toivottavasti meilläkin aloitettaisiin saman ikäisenä pitämään potasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potta on ollut meillä nyt kyllä aivan valtava hitti! Alkukankeuksien jälkeen A:kin on oppinut viihtymään potalla ja tuntuu, että aika nopeasti hän on tajunnut, mitä potalla kuuluu tehdä. Toki jokainen lapsi on aivan yksilöllinen ja mielestäni tässäkin asiassa pitää mennä lapsen ehdoilla. Mutta eipä mikään estä edes kokeilemasta, kun lapsi osaa edes vähän istua. Aluksi lapsi saattaa tarvita paljonkin tukea pysyäkseen potalla, mutta mihinkäs tässä äitiyslomalla ollessa olisi niin kiire. Ehdottomasti siis suosittelen ainakin kokeilemaan!

      Poista
  2. Kyllä se aika menee nopeasti. Muistan kun olit ensimmäisiä blogeja mitä aloin seuraamaan oman raskautumisen jälkeen.

    Haastoin sinut mukaan Liebster Award haasteeseen. Kysymykset osoitteessa http://plussanpuolella.blogspot.fi/2015/04/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Kiitos sanoistasi Emma ja kiitos haasteesta! Koitan pikimmiten vastailla haasteen kysymyksiin!

      Poista