lauantai 24. toukokuuta 2014

Lämpöä ja tapailua

           R-A-K-A-S-T-A-N kesää, aurinkoa ja kuumuutta. Minua tuskin tapaa valittamassa liiallisesta kuumuudesta, sillä minun sanakirjassani sellaista sanaa kuin "liian kuuma" ei ole. Tai noh, saunassa on joskus liian kuuma ja töissä, mutta ulkona ollessa lämpö tuntuu vain ihanalta. Rakastan sitä tunnetta, kun hiki valuu ja aurinko hivelee paljasta ihoa. Ollessamme häämatkallamme Costa Ricassa päivälämpötila kipusi lähes päivittäin yli 35 asteen ja saatoimme kävellä päivän aikana kymmeniä kilometrejä. Ja minä nautin! Lapsena minusta oli kurjaa, kun kaverini olisivat helteellä halunneet kökkiä sisällä, kun minusta lämpimät kelit on luotu ulkoiluun.
           Raskaaksi tultuani pelkäsin menettäväni tämän läheisen suhteen lämpimiin säihin. Tällä viikolla minulla onkin ollut mainio tilaisuus todeta (ainakin toistaiseksi) tuo pelko aiheettomaksi. Auringon kuumuus tuntuu edelleen aivan fantastiselta ja voisin viettää koko päivän ulkotiloissa. Luojan kiitos en ole kärsinyt vielä pahemmista turvotuksista, mutta niitäkin voi olla luvassa. Varsinkin ensi viikko hieman jännittää, kun palaan taas töihin viikon lomailun jälkeen, sillä leipomossa vasta kuuma onkin. Jatkuva jaloillaan olo ja seisova kuumuus voivatkin yhdessä aiheuttaa pienet turvotusreaktiot.
            Auringossa on niin paljon ihania puolia, mutta sitten on se yksi "mutta". Minä nimittäin palan järjettömän helposti! Alhaisemmalla suojakertoimella varustetuista aurinkorasvoista ei ole minulle mitään iloa, joten kaapistamme löytyykin vain yli 30 kertoimen rasvoja.En myöskään meinaa millään ruskettua. Oikeastaan minulle ainoa varma tapa ruskettua on ensin palaa, joten yleensä kesän jälkeen olen miltei yhtä vaalea kuin talvellakin. Nyt raskaana ollessa ihoni tuntuu olevan vieläkin herkempi auringolle. Tämän huomasin mm. eilen käveltyäni kaupungilta kotiin (matkaa n. 4 km). Olin rasvannut huolellisesti ihoni rasvalla, jonka suojakerroin on 30 ja ehdin siinä kävelyretkeni aikana jo saamaan pienen punostuksen iholleni. Pitänee siis vaihtaa ihan peruskäytössäkin oleva aurinkorasva vielä tujumpaan, jotta pahemmilta palamisilta vältyttäisiin tänä kesänä. Tosin ehdin jo viime viikonloppuna saamaan muutaman auringonpolttaman istuttuani lähes 7 tuntia auringossa toimiessani partiotaitokisojen rastimiehenä.
            Tänään pääsin hetkeksi nauttimaan toukokuun lämmöstä ihan naisseurassa, sillä tapasimme muutaman odottavan äidin kesken puistossa. Olimme sopineet tapaavamme piknikin merkeissä, joten otin eilen leipomiani marenkeja ja tänään pyöräyttämääni pullaa mukaan.
Marenkikasa
Viime hetkellä porukka kutistui kutistumistaan ja loppujen lopuksi meitä oli neljä ihanaa naista vatsat pyöreänä istuskelemassa puiston nurmikolla.
Kierrepitko (läntit leivinpaperissa ovat marenkien pohjista)
Olemme tavanneet saman porukan kanssa jo kerran aikaisemmin, joten jännitystila ei tällä kertaa ollut enää niin korkea. Monesti koen olevani oman raskauteni kanssa kovin yksin ja pidän muutenkin itseäni hyvin vaikeasti lähestyttävänä henkilönä. Olikin taas ihanaa huomata, miten valloittavia ihmisiä maailmassa on ja miten samanlaisia me kaikki loppujen lopuksi olemme.
            Nyt lähden uhmaamaan kostean kuumaa ilmaa koittaen vatkata huomista synttärikakkua varten kermaa! Mahtaako lässähtää koko kakku?

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti