torstai 29. toukokuuta 2014

Raskausajan vaatehankinnat

         Moni raskaudestaan juuri kuullut alkaa hamstrata kotiinsa suuria määriä lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Näin ei ole käynyt minun kohdallani. Olen tähän päivään asti onnistunut välttelemään lastenvaateosastoja ja lastentarvikeliikkeitä. En haluaisi täyttää kotiamme ihan vielä kaikella lapsitavaralla, sillä kodissamme ei kertakaikkiaan ole hirveästi ylimääräistä tilaa. Sitä paitsi lapsen ollessa vielä vasta kuukausien ikäinen, ei kaikille lastentarvikkeille edes löydy käyttöä. Aika pienellä sitä loppujen lopuksi pärjää. Lisäksi minulla on se tieto, että saamme sekä minun että H:n veljien perheiltä joitain lastentarvikkeita mm. pinnasängyn, turvakaukalon sekä vaatteita.
          Minä olenkin lätenyt raskauden ajan hankinnoissani täysin egoistisesta näkökulmasta, sillä olen hankkinut lähinnä vaatteita vain itselleni. En tosin haluaisi upottaa omaisuutta pelkästään äitiysvaatteisiin, sillä noita vaatteita tulee käytettyä niin lyhyen aikaa. Äitiysvaatteiden löytäminen ei vain ole kovin helppoa puuhaa, sillä perus vaatekaupoista niitä ei löydy. Turun Hansan H&M taitaa olla ainoa noista ketjumyymälöistä, jolla on edes jonkinmoinen äitiysvaateosasto (eikä sekään kovin laaja). Pariin otteeseen olen tuon osaston kahlannut läpi todeten, että en vain ymmärrä nykymuotia. En edusta sitä ruumiinrakennetta, jolle vaatteet on nykyisin tehty. En siis ole käpylehmä, jonka jalat ovat aivan ruikut ja yläruumis hirmu suuri. "Massiiviset pohkeeni" eivät yleensä mahdu pillifarkkujen lahkeisiin ja reitenikin ovat liian lihaksikkaat. Ostin kuitenkin H&M:tä yhdet hätävarahousut, sillä kaikki siistimmät housut alkoivat käydä liian pieniksi vyötäröltä. Näissäkin housuissa on hieman alaspäin kapenevat lahkeet, mutta menköön tällä kertaa.
H&M -housut
          Kävin etsimässä äitiyshousuja myös lasten kirpputori Pikku Siilistä, jossa olikin äitiysvaatteille varattuna ihan oma osastonsa. Tarjolla oli niin housuja, hameita, takkeja kuin paitojakin, mutten löytänyt valikoimasta itselleni mitään sopivaa. Koot eri merkkien välillä vaihtelivat suunnattomasti ja osa vaatteista oli kulahtanut oudon malliseksi. Lisäksi hintataso oli aika korkealla, sillä venähtäneistä ja nuhjaantuneista farkuista saatettiin pyytää liki 20 €. Ei tullut kauppoja siltä reissulta.
           Seuraava etappi oli lastentarvikeliike OZ Baby, jossa niin ikään oli äitiysvaatteille oma osastonsa. Hintataso oli tosin aika korkea, mutta onnistuin löytämään alerekistä varsinaisia löytöjä. Mukaan tarttuivat farkut, joiden hinta oli ainoastaan 5 € ja lyhykäinen hamonen. Farkkujen lahkeet ovat tosin armottoman pitkät, mutta tuohon hintaan lahkeiden pituudella ei ollut mitään väliä.
Housut OZ-Baby -liikkeestä, merkki Esprit
Hame taas näytti pyöristyneen vatsani kanssa niin vänkältä, että päätin ostaa senkin, halvalla kun sain ;)
Hame OZ-Baby -liikkeestä, merkki Mamalicious
            Tämän kuun alussa törmäsin myös sellaiseen ongelmaan, ettei vaatekaapistani löytynyt sopivan kokoista tummaa alaosaa partioparaatia varten. Niin taas kipaisin H&M:le, josta nappasin ihan normaalilta osastolta tämän kuminauhavyötäröisen pitköhkön hameen. Paraatin jälkeen kyllä huomasi hameen olleen "taattua H&M-laatua", sillä soittamani rumpu oli nirhannut hameen kankaan reisien kohdalta ihan nypyille.
H&M-hame
             Viime viikolla viettäessäni helteistä pekkaslomaa sain päähäni, että tarvitsisin vielä sopivan kesämekon ja shortsit. Kotona vanhoja shortseja koetellessa päälle taisivat mennä enää pehmustetut pyöräilytrikoot ja Costa Ricasta ostetut shortsit, jotka valitettavasti käytön aikana tuppaavat kiipimään yli pakaran. Pitkän etsimisen jälkeen löysin KappAhlista edulliset shortsit kuminauhavyötäröllä tietenkin. Kuvaa en voi shortseista laittaa, sillä pöksyt ovat likaisena pyykkikopassa.
              Sopivan mekon etsintä oli myös tuskastuttavaa, sillä mekon piti sekä miellyttää silmää, että kukkaroa. Minulla on vahva ja leveä selkä, jonka vuoksi monet mekota saavat minut näyttämään lähinnä transvestiitilta. Lisäksi mekon materiaalin pitää antaa myöden, jotta vatsani voi rauhassa kasvaa. En myöskään halua pukea telttamaisia "perinteisiä" äitiysvaatteita, jossa vatsakin jää vapaana liihottavan kangasmassan alle piiloon. Nykymuodin mukaisia trikoomekkojakaan en huoli omaan vaatekaappiini, sillä totuuden nimissä ne eivät sovi oikein kenenkään vartalolle. Luovuttuani jo etsinnöistä löysin viimein Vilasta tämän musta-pinkki raitaisen lyhyekhön mekon joka (myönnettököön) on vähän paksumpaa trikoota. Suostuin siis joustamaan yhesta kriteeristäni hellekelien pehmennettyä hieman päätäni.
Vila-mekko
               Olen myös hankkinut parit uudet rintaliivit, jotka myös ovat tällä hetkellä menossa pesuun. Rintavarustukseni on kasvanut ihan huimasti, joten monet vanhoista liiveistä puristavat rintani aivan myttyyn. Ennen raskautta kuppikokoni oli B, nykyisin taulukoiden mukaan E/F. Rintaliivimetsästyksen aikana tosin totesin, että taulukkomitta on minun kohdallani hieman liitoitelty, sillä E-kupin rintaliiveihin kuppeihin jäi vielä runsaasti "kasvuvaraa". Lopulta ostinkin vain D-kupin liivejä.
             Huhhuh, listaa tehdessä huomaankin ostaneeni ihan järkyttävästi vaatteita itselleni tänä aikana. Enemmän kuin ehkä viitenä viimeisenä vuotena yhteensä! Toisaalta tuossa on vain muutamia välttämättömiä perusvaatteita, mutta minun budjetissani tuo määrä tuntuu ihan kohtuuttomalta. Olisin toki voinut etsiä enemmän vaatteita mm. Facebookin äitiysvaatekirppareilta, mutten haluaisi ostaa ihan sikaa säkissä. Niin kuin Pikku Siilissä huomasinkin, eivät eri merkkien koot vastaa ollenkaan toisiaan ja osa vaatteista saattaa olla hassuista paikoista venähtäneitä. Tavalliset kirpputorit olen kyllä kolunnut läpi kuitenkaan löytämättä mitään sopivaa. Normaalisti ostankin suurimman osan vaatteistani kirpputorilta. Ahdistus helposti jos vaatekaapissani on omasta mielestäni liikaa vaatteita. Nytkin hieman harmittaa, että onnistuin heittämään ison kasan vanhoja vaatteita keräykseen ja nyt tyhjäksi jäänyt tila on taas miltei täytetty.Luulenpa, että tässä ovat vaateostokseni tämän raskauden osalta (totta puhuakseni eivät ole, sillä postissa on juuri tulossa minulle juhlavampi mekko H:n ystävän häitä varten...).

- Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti