sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kastetilaisuus

             Lyhyt tauko bloggailusta johtuu osaksi siitä, että olen tämän viikon lähinnä miettinyt ristiäisjuttuja. Kaiken vapaan aikani olen koittanut miettiä ristiäiskakkuun koristeita ja sitten toteuttanut ideatani. Alkuviikosta kävimme viereisessä seurakuntatalossa vielä tutustumassa vahtimestarin johdolla. Perjantaina taas kävimme hieman laittamassa pöytiä ja kattausta kuntoon.
              Tänään sitten koitti "se päivä". Kokoonnuimme läheisten kanssa seurakuntatalolle jo hyvissä ajoin ennen kastetilaisuuden alkua. Väkimäärä hieman väheni matkan aikana sillä tytön kaksi serkkua olikin jäänyt Tampereelle hoitoon, anoppini sairastui vatsatautiin ja oma isoäitini ei jaksanut lähteä. Ennen virallista osuutta kokoonnuimme vielä vahtimestarin huoneeseen käymään kastekaavaa läpi kummien ja papin kanssa. Tilaisuus oli hyvin rento ja vapaamuotoinen isoksi osaksi pappimme ansiosta. Tyttö sai kasteessa nimekseen Aliisa, mutta kutsun häntä blogissani A:ksi. Hän sai kolme kummia: serkkuni ja tämän puolison sekä H:n veljen. Serkustani tuli A:n sylikummi. Virallisen osuuden ajan tyttö oli hyvin rauhallinen, eikä hetkahtanut edes pään kastelusta.
Kastepöytä
                Kasteen jälkeen joimme kahvia ja söimme kahvipöydän antimia. Minä olin leiponut täytekakkua, juustokakkua ja kahvikakkua, äiti lusikkaleipiä ja suolaisia piirakoita. Kahvitteluiden ajan tyttö kiersi sylistä toiseen ja sylittelyiden ajan A lähinnä vain nukkui. A:n kahdeksanvuotiaat serkkutytöt olivat niin innoissaan pienestä serkustaan, että kävivät useaan kertaan suukottelemassa A:aa.
Kahvipöydän antimia
Kakku
Lahjapöytä ja kirja, johon vieraat saivat kirjoitella terveisiä lapselle
              Tältä erää en oikein jaksa kirjoitella enempää tämän päivän tapahtumista, sillä olen itsekin juhlimisesta aika poikki. Viralliset asiat on nyt hoidettu ja tyttö on vihdoin kirkonkirjoissa <3

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti