keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Arkea pienen kanssa

           Päivät kotona ovat kuluneet lähinnä imetyksen ja vaipanvaihdon ympärillä. Tuntuu, etten ehdi missään välissä istahtaa kirjoittamaan blogiini, kun minua jo tarvitaankin toisaalla. Aiheita teksteihin siis olisi riittämiin, mutta arki nyt tällä hetkellä on vain vähän rikkonaista ja mielelläni laitan lapsen tarpeet blogin päivityksen edelle.
            Monesti äidin ja vauvan kotiuduttua sairaalasta sukulaiset ja tuttavat haluavat saada osansa uudesta tulokkaasta. Me olemme kuitenkin saaneet olla suht rauhassa tämän ensimmäisen viikon ja ainoat vieraat ovatkin olleet minun perheenjäseniäni. Kotiutumispäivänämme toinen veljeni sattui olemaan kaupungilla, joten hän tuli kahden poikansa kanssa kyläilemään. Nuorempi pojista (1,5v) oli "Esteristä" todella innoissaan, eikä olisi millään halunnut pitää näppejään irti tytöstä. Viikonloppuna vierailulla kävivät minun vanhempani eli "Esterin" mamma ja pappa. Eilen oli meidän vuoromme pakata kimpsut ja kampsut kokoon ja reissata vanhempieni luo, jossa myös toisen veljeni perhe sai ensi kertaa tutustua "Esteriin".
Matkalla mammalle ja papalle
Kaksostytöt 8v olisivat halunneet hoitaa vauvaa enemmänkin, mutta jouduin hieman heitä toppuuttelemaan. Kumpainenkin sai pitää tyttöä hetken sylissään ja he auttoivat vaipan vaihdossa. Muuten vähän yliaktiiviset tytöt osasivatkin hoivata "Esteriä" todella hellästi. Veljeni kuopus, viisivuotias poika taas ei olisi millään halunnut tulla katsomaan "Esteriä". Kysyessämme syytä hän totesi:" No jos sillä on vaikka nälkä!" Kotiin palattua tuntui, että "Esteri" oli päivän tapahtumista aika stressaantunut, sillä hän ei meinannut millään rauhoittua. Ilta menikin lähinnä läheisyyttä ja maitoa tankaten. Imetykseenkin meni yli neljä tuntia aikaa.
            Olemme perus arkirutiinien lisäksi käyneet pari kertaa myös vaunulenkillä. Tai noh, lenkit ovat kyllä olleet todella lyhyitä oman fyysisen kuntoni vuoksi. Minua on helposti alkanut heikottaa ja huimata, joten olemme joutuneet palaamaan suht nopeasti kotiin. On kuitenkin ollut mukava välillä päästä hieman ulos kodistaan, vaikka päivät alkavatkin talvea kohti mennessä olla aina vain kylmempiä.
Ensimmäinen vaunuretki
            Muuten "Esterillä" tuntuu olevan tietynlainen rytmi päivässään jo tässä vaiheessa. Illat ovat kaikkein hankalimpia omalta osaltani, sillä "Esteri" tankkaa maitoa tuntikausia. Välillä hän saattaa nukahtaa, mutta alkaa heti kitistä tai hamuta havaitessaan rinnan luiskahtaneen suusta. Runsaan tankkailun seurauksena "Esteri" onkin nukkunut öisin aika hyvin. Maksimissaan hän on herännyt kolme kertaa yössä, mutta useimpina yönä herätykset ovat jääneet yhteen tai kahteen. Päivisin hän alkaa olla koko ajan vain virkeämpi joten osa päivästä kuluukin pelkän seurustelun parissa.
             Suurimmaksi osaksi "Esteri" onkin riippuvainen vain minusta, mutta H:stä on silti ollut paljon apua. Hän hoitaa välillä vaipanvaihdon ja sylittelee tytön kanssa. H on myös hoitanut minua, sillä ilman häntä en olisi varmaankaan syönyt kotiuduttuamme mitään.
            Nyt minun on taas mentävä! Tyttö näes heräsi, eikä hän taida löytää isänsä rintamuksesta syötävää.

 -Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti