torstai 30. lokakuuta 2014

Lähti käsistä....

    ... ei sentään lapsi, vaan ostokset. Tilanne on minulle aikamoisen harvinainen, sillä harkitsen aina viimeiseen asti kaikkia hankintojani ja useimmiten jätän tavarat/esineet/vaatteet kaupan hyllylle odottamaan "parempaa ostajaa".
       Ostovimmani lähti liikkeelle vauvakirjasta, jonka hankkimista olin tosin miettinyt jo kauan raskausaikana. Kirjakauppojen hyllyillä oli jos jonkinmoisia vauvakirjoja eri väreissä ja erilaisin kuvituksin. Aluksi olin ostamassa Muumi vauvakirjaa, mutten lopulta pitänytkään sen sisällöstä. Niinpä päädyin tähän Vauvan omaan kirjaan, jossa on minusta mukavan paljon tilaa myös kaikelle omalle esim. lapsen piirustuksille, omille kertomuksille ja valokuville. Muutaman sivun olenkin kerennyt jo täyttää koskien mm. raskausaikaa ja lapsen syntymää.
Vauvakirja
         Toista hankintaanikin ehdin jo miettiä lähes kuukauden päivät, kun huomasin näiden uusien Muumi-sisustuslaattojen olevan Sokoksessa tämän kuun ajan alennettuun hintaan. Ajatuksenani olisi ollut käydä mahdollisesti 6.10 heti äitiysneuvolakäynnin jälkeen Sokoksella hakemassa sekä Muumimamma- että Muumipappalaatat itselleni, mutta neuvolan sijaan makoilinkin lapsivuodeosastolla. Niinpä päätin käyttää Sokoksen ilmaista pakettiautomaattipalvelua ja tilasin laatat lähimpään pakettiautomaattiin (n. 500 m päässä, kun taas Sokos on n. 5 km päässä). Laatat ovat siis posliinia. Seuraavien vuosien aikana julkaistaan lisää samanlaisia laattoja, joista voi sitten halutessaan koota kokonaisen Muumipuu-kuvan.
Muumilaatat paketissa

Toinen laatoista ilman pakkausta
Olisin varmaan muutenkin jossain vaiheessa haksahtanut ostamaan nämä laatat, mutta nyt "Esterin" synnyttyä halusin tavallaan omistaa laatat myös hänelle. Silloin kun itse olin pieni, Arabialla oli tuotannossaan vuosilautaset. Moni tuon ajan lapsista saattoikin saada lahjaksi syntymävuotensa vuosilautasen. Minäkin olisin halunnut hankkia omalle lapselleni kyseisenlaisen lautasen, mutta Arabia ei enää tee niitä. Olisi ollut hauskaa jos seinällämme olisi jossain vaiheessa ollut kaikkien perheenjäsenien vuosilautaset. Minulla itselläni on jo oma lautanen, sillä edesmennyt kummitätini sen ystävällisesti minulle pyynnöstäni hankki. Vuoden 1988 vuosilautaset vain ovat valitettavan harvinaisia, sillä kyseisenä vuonna lautasiin tuli jonkinlainen painovirhe.
           "Esterin" synnyttyä ja kotiuduttuamme minua hieman harmitti, ettei minulla ollut tytölle mitään vähääkään tyttömäistä päällepantavaa. Vaikken haluaisikaan orjallisesti noudattaa mitään sukupuolirooleja -vaaleanpunaisia vaatteita tytöille ja vaaleansinisiä pojille- , halusin kuitenkin hankkia jotain edes vähän neitimäistä tytölleni. Tätäkin hankintaa olin kyllä miettinyt jo raskausaikana, mutten uskaltanut ennen lapsen syntymää tilata vielä mitään. Nyt kun lapsen sukupuoli on selvillä, tilasin Mainio clothingilta suloisen bodymekon sekä nappihaalarin. Ihastelin Mainion vaatteita siis jo raskausaikana, sillä vaatteiden printit ja mallit ovat mielestäni hyvin veikeitä.
Mainio bodymekko
Mainio haalari
Silmu-printti
            Näiden kaikkien hankintojen lisäksi minua odottaa vielä yksi paketti Postissa. Sekin liittyy jollain lailla Muumeihin :P
            Vaikkeivät tämänkertaiset ostokseni olleetkaan aivan ekstempore-heräteostoksia, tuntuu näinkin suuren määrän haaliminen kerralla hyvin utopistiselta. Loppuvuoden eletäänkin sitten tiukalla budjetilla ja läheisetkin saavat minulta joululahjakseen pelkkiä risuja.

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti