lauantai 1. marraskuuta 2014

Hyvästit perhepedille

           Ensimmäiset kolme viikkoa kotosalla "Esteri" on nukkunut minun ja H:n kanssa samassa vuoteessa. Tämä järjestely on helpottanut mm. yöimetyksiä, sillä minun ei ole tarvinnut nostaa tyttöä viereeni imetyksen ajaksi ja nostaa taas takaisin omaan sänkyynsä syötön jälkeen. Nyt koin, että olisi koko perheen unien kannalta parasta koittaa lapsen nukuttamista omaan sänkyyn (tai oikeastihan sänkynä toimii vielä äitiyspakkauksen laatikko).
              Illalla vetäydyimme "Esterin" kanssa tuttuun tapaan hämärään makuuhuoneeseen, jossa syötin tytön viimeisen kerran ennen yötä. Normaalisti "Esteri" on nukahtanut sänkyyn aika helposti, mutta hetken torkuttuaan hän on säpsähtänyt hereille pariin otteeseen. Tällä kertaa nostin tytön äitiyspakkauksen laatikkoon hänen nukahdettuaan. Asetin vielä varmuuden vuoksi "Esterin" vatsan kohdalle tyynyn, jotta hänellä olisi turvallinen olo. Yllätyksekseni hän ei havahtunut kertaakaan hereille ennen seuraavaa syöttöä. Hän nukkui jopa niin rauhallisesti, että jouduin pariin otteeseen tarkastamaan, hengittääkö tyttö ollenkaan. Ensimmäinen tunti omaa tehokasta uniaikaani meni siis vain tarkastellessa "Esterin" tilaa. Hyvin hän pärjäsi ja heräsikin vasta neljän tunnin päästä. Nostin hänet rinnalle imetystä varten ja siirsin syötön jälkeen takaisin koppaan. Ja jälleen tyttö nukahti pienen pulina/ähinä/murinahetken jälkeen ilman sen suurempia rauhoitteluja. Kaikenkaikkiaan "Esteri" heräsi kolme kertaa syömään. Välillä hän kyllä örisi ihan vain unissaan, mutta nyt hänen ääntely ei paljoa häirinnyt omia uniani.
              Yhteenvetona voisinkin todeta, että laatikkokokeilu oli koko perheen puolesta oikein onnistunut. "Esteri" nukkui levollisesti omassa sopessaan ja vanhemmatkin saivat hieman rauhallisemman yön. Toki en enää itse voinut sammahtaa kesken imetyksen, vaan minun piti pysyä skarppina tytön nukahtamiseen asti. Nyt kun vuoteessa oli kolmen ihmisen sijaan vain minä ja H, tilaakin tuntui olevan aivan ruhtinaallisesti. Otinkin kaiken ilon irti parivuoteemme pinta-alasta ja nukuin koko yön selälläni X-asennossa. Vaikka olisi ihanaa nukkua hamaan tulevaisuuteen asti pieni tuhisija kainalossa, on meidän perheen parempi silti siirtyä pikkuhiljaa erillisiin vuoteisiin.

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti