sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Päivä isälle

            Puolisoni sai tänään kunnian viettää ensimmäistä kertaa isänpäivää. Itsehän en ole omaa äitienpäivää saanut vielä virallisesti viettää, sillä "Esteri" oli toukokuussa vielä pieni vatsakumpu äitinsä sydämen alla. Meillä ei juhlistettu päivää sen suuremmin menoin, mutta pienen lahjan sentään hankin. Olen lahjojana maailman tylsin, sillä haluan antaa aina käytännöllisiä lahjoja. Tälläkin kerralla siis päädyin lahjaan, jota tiedin H:n tarvitsevan (no olihan siinä vähän ekstraakin...). Lahjani oli siis kaksiosainen ja piilotin sen H:n peiton alle H:n vaihtaessa "Esterille" vaippaa. Palattuaan sänkyyn H ihmetteli, minkä päälle hän oikein rojahti.
Lahjat paketoituna Marimekon ilmaislehtisiin (niitä saa Marimekon liikkeistä)
Minun imettäessäni tyttöä, H avasi lahjansa, jonka sisällä oli valokuva-albumi sekä piparkakkusuklaata. H saa itse päättää, laittaako hän valokuva-albumiin oman kummityttönsä vai meidän tyttäremme kuvia. Sen kuitenkin tiedän, että hän kaipaili kummityttönsä lapsuudenkuville omaa kansiota. Suklaasta H taas tykkää aina ja olen minäkin saanut päivän aikana muutaman palan maistiaisiksi. Aamiaista H ei valitettavasti saanut sänkyyn, sillä olin aivan sen verran väsynyt "Esterin" yöllisen pulinatuokion vuoksi.
"Esterikin" hurrasi
             Iltapäivällä kävimme pienellä isänpäivän ajelulla ympäri maakuntaa ja piipahdimme Naantalin aurinkoiseen kahville. Otimme juhlan kunniaksi ihan kakkupalat. Kahvitellessa mietin, että kahvilalta olisi ollut aika kova veto tarjota kaikille isille kahvit ilmaiseksi.
Tuore isä lukemassa korttia (joka on tehty häistämme yli jääneestä paikkakortista)
            Näin isänpäivänä onkin hyvä aika ilmoittaa, millä nimillä me ja meidän vanhempamme haluamme meitä kutsuttavan. Minä haluan ehdottomasti olla äiti ja H joko isä tai iskä. Ilmaisut "isi", "faija", "fatsi", "mutsi" tai "mamma" saavat sekä minun että H:n karvat nousemaan pystyyn. "Mamma" on ehdottomasti meidän suvussamme varattu isoäideille, joten kaikki "mamma"-sanan johdokset (mammahousut, mammakerho, mammavaatteet, mammajumppa, mammajooga yms) yhdistän ensimmäisenä vanhempien ihmisten asioihin. Myös minun äitini haluaa tulla kutsutuksi mammaksi ja isäni on pappa. H:n äiti taas on mummo ja isä myös pappa. Erotuksena omaan isääni, H:n isää taidetaan yleisemmin kutsua kalju-papaksi ymmärrettävästi hänen ulkoisen habituksensa vuoksi. "Esterillä" on ainoastaan yksi iso-isovanhempi eli oma äidin äitini. Häntä kutsutaan iso-mammaksi. Omassa lapsuudessani häntä kutsuttiin auto-mammaksi ja toista mammaa sauna-mammaksi, mutta nyt kun mammoja on enää yksi, ei erottelua tarvita.
             
-Massu

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo lahjapaperi. Pitääkin ottaa vinkistä tärppi! :)

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa olen yläasteikäisestä asti käyttänyt lahjapaperin asemesta sanomalehtiä tai mainoksia. Muutama vuosi sitten joulun aikoihin posti toi ihan kotiin asti Marimekon mainoslehtisen, jonka jälkeen Mari-kuosit ovatkin koristaneet meikäläisen lahjoja aika ahkeraan. Ekologista ja nättiä! :)

    VastaaPoista