sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulu tulee! Oletko valmis?

          En ole varmaankaan kymmeneen vuoteen välittänyt paljoakaan joulusta. Lähinnä olen tuntenut suurta ärtymystä ensimmäisten joulukoristeiden ilmaantuessa kauppojen hyllyille. En pidä siitä, mitä joulu isolle osalle ihmisistä merkitsee: järjetöntä mässäilyä ja pakollisten lahjavuorten karruttamista. Toki tykkään itsekin hankkia muille lahjoja, mutten hanki kuin yhden lahjan/hlö. En oikein ymmärrä sitä periaatetta, että lahjoja pitäisi olla paljon, sillä haluan itse omistaa mahdollisimman vähän tavaraa. Mieluummin siis itsekin saisin vain yhden hyvän lahjan, kuin tusinan "huonoja".
            Tänä vuonna joulu kuitenkin tuntuu hieman erilaiselta, sillä se tulee olemaan "Esterin" ensimmäinen joulu. Vaikkei tyttö vielä ymmärrä juhlasta mitään, tuo oma lapsi kuitenkin jouluun enemmän merkitystä. Joulu on kuitenkin ennen kaikkea lasten juhla ja nyt minulla on ihan oma lapsi, jolle tarjota joulun tunnelmaa. Emme aijo hukuttaa lastamme lahjoihin. Itse asiassa emme aijo ostaa hänelle yhtäkään lahjaa. Toivon mukaan myöskään sukulaisemme eivät ostaisi paljoa tytölle tavaraa, sillä hän ehtii vielä elämänsä aikana saamaan kasoittain lahjoja. Enemmän haluaisinkin nauttia vain rakkaiden läheisyydestä ja tutuista jouluperinteistä. Emme tosin vielä tiedä, missä vietämme joulun, sillä minun ja H:n lähisuku on pirstaloitunut ympäri Suomea. Minun vanhempani asuvat puolen tunnin matkan päästä kotoamme samassa maakunnassa, H:n äiti taas asuu Pirkanmaalla ja H:n isä Päijät-Hämeessä. Toisaalta tänä vuonna joulunpyhät jatkuvat yhteensä viiden päivän ajan, joten ehtisimme ehkä käydä jokaisessa paikassa.
Äiti ja tytär <3
             Joulu on mielessäni jo nyt siksi, että piipahdimme tänään Turun perinteisillä Suurtorin joulumarkkinoilla. Tästä viikonlopusta lähtien Tuomiokirkon vieressä sijaitseva Suurtori täyttyy jokaisena joulua edeltävänä viikonloppuna pienistä kojuista, joissa myydään mm. leivonnaisia, joulukoristeita ja joululahjaideoita. Torilta saa myös perinteisiä jouluherkkuja kuten joulupuuroa ja glögiä. H sanoi markkinoille mennessämme, että tällä kertaa ostammekin jotain. Koitimmekin hyvin tarkkaan syynätä, josko kojuista löytyisi jotain kiinnostavaa, mutta loppujen lopuksi rahat jäivät omaan kukkaroon. Monet myyjien tuotteista nimittäin olivat sellaisia, joita itsekin osaan valmistaa tai joita en kertakaikkiaan koe tarvitsevani. Jollekin muulle joulutori tarjoaa paljonkin ostettavaa ja suosittelen jokaista Turussa joulun alla käyvää ainakin vierailemaan joulutorilla. Jollei haluaisi ostaa mitään pukinkonttiin, voi ainakin nauttia lämpimästä tunnelmasta ja istahtaa hetkeksi vaikka nauttimaan partiolaisten keittämästä joulupuurosta.
H työntelemässä vaunuja joulutorilla
            Ennen joulua ehdimme kuitenkin juhlimaan pariin otteeseen, sillä minulla on ensi viikolla syntymäpäivät ja itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina "Esteri" saa viimein oikean nimensä. Omia syntymäpäiviä en sentään sen ihmeemmin juhli, vaikka pappi tuleekin sinä päivänä höpöttelemään kotiimme kastetilaisuudesta. H:kin ehti jo tänään ostaa minulle syntymäpäivälahjana (villakangastakin), joten sen ihmeempiä lahjojakaan ei ole tiedossa. Enemmän odotankin noita ristiäisiä!

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti