sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Erosta selvittiin

          Pikkujoulut on nyt vietetty ja koko perhe selvisi ehjin nahoin. Jopa tyttö, joka oli ensimmäistä kertaa isovanhempiensa hoteissa. Vaikka jossain vaiheessa ikävä pääsikin yllättämään, oli ilta kaikenkaikkiaan oikein mukava ja hauska.
          Vanhempani saapuivat perjantaina n. klo 16, jolloin hieman ohjeistin heitä tytön hoidossa. Esittelin hoitopisteen tarvikkeet, ohjeistin vaipanvaihdossa ja näytin miten pakastetun äidinmaidon kanssa toimitaan. Minun oli tarkoitus imettää "Esteri" vielä hetkeä ennen Logomoon lähtöä, mutta tyttö päätti vielä nukkua siinä vaiheessa. Nappasinkin vain rintapumpun mukaan siltä varalta, että rintani meinaisivat poksahtaa illan aikana. Pikaiset suukot lapsoselle ja isän kyydillä Logomoon.
            Nämä olivat siis H:n työpaikan pikkujoulut, joihin olivat myös työntekijäiden avecit tervetulleita. Klo 18.00 pääsimme sisään Logomoon, jossa meille ja monille muille pikkujouluseurueille oli varattu oma pöytä ruokailua varten. Alkumaljaksi saimme lasilliset äklömakeaa glögiä, joka oli vieläpä hieman terästettyä. Koska rintamaitoon päätyy äidin nauttimasta alkoholista aivan minimaalinen määrä, uskalsin minäkin  juoda tuon n. 1,5 desin glögiannoksen. Muista alokoholitarjoiluista sitten kieltäydyinkin, vaikka "firman piikkiin" olisi saanut lotrata. Ruokana oli seisovasta pöydästä kaikenmoisia herkkuja mm. lohta, caesar-salaattia, possua, marinoitua punajuurta ja perunoita. Vaikka ruoka oli todella maittavaa, en jaksanut syödä kuin yhden lautasellisen. Jälkiruoaksi oli kahvia/teetä sekä suklaahyydykekakkua. Ruoan yhteydessä tuli rupateltua niitä näitä H:n työkavereiden ja näiden seuralaisten kanssa. Paljon puhuimme lapsista, sillä isolla osalla taisi olla omia lapsia.
Oli kakkuu kans!
            Ilta huipentui stand up -show'hun, jonka esiintyjinä olivat Joonas Pitkänen, Heli Sutela, Ismo Leikola ja André Wickström. Aivan huikeita huumorisuorituksia kaikki! Miten sattuikaan, mm. André Wickströmin setit käsittelivät lähinnä lapsiperheen arkea, joten aihe upposi kuin kuuma veitsi voihin. Väliajalla koitin pumppailla räjähtämispisteessä olleita rintojani, muttaoli valinnut hippavaatteiksi aivan vääränlaisen mekon tuota puuhaa varten. Pumppaukset jäi pumppaamatta ja jatkoin samoilla rinnoilla esitysten loppuun asti.
            Itse lähdin kotiin heti stand up -esitysten jälkeen, mutta H jäi vielä istumaan iltaa työkavereidensa kanssa. Pikaisen keskusteluhetken perusteella ilta oli tytön osalta sujunut oikein hyvin. Äitini oli vielä juuri ennen tuloani jostain syystä ottanut miltei desin maitoa lämpiämään varmuuden vuoksi. Jouduin kuitenkin kaatamaan lopulta maidot viemäristä alas, sillä tyttö jatkoi uniaan reilun kolmen tunnin verran. Samalla minulla oli myös sen verran ikävä jo tyttöäni, että mieluumin halusinkin seuraavalla kerralla syöttää hänet omasta rinnastani. Onneksi tuota maitoa nyt tulee sen verran paljon, ettei tuon määrän heittäminen pois tuntunut kovin pahalta. Ennen nukkumaanmenoa pumppailin vielä ylimääräiset maidot pois rintamukselta, sillä tunnin sisällä olisin varmaan itse hukkunut maitoon.
             Yhteenvetona voisinkin todeta, että oli oikein onnistunut irtiotto ja kaikki sujui paremmin kuin olisin osannut ajatellakaan. Ihan heti en ole lähdössä uudestaan viihteelle, mutta tämän kokemuksen jälkeen en ehkä koe olevani NIIN sidottu kotioloihin, kuin aikaisemmin.

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti