keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Raskausarvet

         Alkuraskaudesta mietin paljonkin mahdollisien raskausarpien ilmaantumista. Kaikillehan niitä ei missään vaiheessa edes tule, mutta niiden ilmaantuminen on kuitenkin aika todennäköistä. Minulla on luonnostaan aika elastinen ja "löysä" iho, enkä ole edes kasvuaikoina saanut selviä venymisarpia kehooni. Reisissä tosin tarkkasilmäinen voi nähdä jotain aivan haaleita ja pieniä arpia muistona "lihotusleiristä". Jossain vaiheessa päätin aloittaa jokapäiväisen vatsan rasvailun, mutta voitte arvata, miten projektin kävi... Alkuvaiheessa rasvaus tuli ihan tarpeeseen, sillä kevattalvella kuiva ilma kuivatti helposti koko kehoni ihoa. Ilmojen lämmetessä ilman kosteuskin muuttui, eikä ihoni enää huutanutkaan rasvaa pinnalleen. Monesti kävi niin, että illalla voitelemani vatsakumpu oli vielä päivälläkin epämiellyttävän tahmea. Ihoni onkin ollut harvinaisen kostea ja kimmoisa nyt raskauden aikana. Olen käyttänyt vartalovoiteenani Orionin voideperheeseen kuuluvaa Aqualan Duo -voidetta.
Aqualan Duo pumppupullossa
Yleensä Duo on ollut koostumukseltaan juuri sopivaa, mutta tällä hetkellä sekin tuntuu jopa hieman liia rasvaiselta. En mielelläni silti vaihtaisi perusvoidemerkkiä- tai laatua, sillä Duo on muuten osoittautunut täydelliseksi voiteeksi "meidän perheellemme". Hyvän koostumuksensa ja kosteutusominaisuutensa lisäksi plussaa on hajusteettomuus ja väriaineettomuus. Voidetta voi siis huoletta levittää mihin kehonosaan tahansa tai käyttää vaikka meikinpoistoaineena. Sekä minun että H:n iho on lisäksi sen verran herkkää, ettemme edes kestä runsaasti hajustettuja tai värjättyjä voiteita. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun jonkin voidekokeilun aiheuttamaa ihottumaa on saanut parannella viikkokausia.
          Eilen käydessämme Kauppakeskus Myllyssä, piipahdin Sokoksen alennusmyynneissä. Sieltä käteeni osui Bio-Oil -niminen tuote, jonka luvattiin ehkäisevän raskausarpia ja vanhenemisen merkkejä.
Bio-Oil
Ohjeen mukaan ölyn käyttö olisi pitänyt aloittaa ajat sitten, mutta parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan. Ihoni alkaa jo olla kasvaneen kummun takia aika kovilla, joten päätin antaa tälle tuotteelle mahdollisuuden. Lisäksi tuotteen etuliite Bio houkutteli, sillä minulle tuli heti mielleyhtymä luonnonmukaisesta ja ehkä jopa hajusteettomasta tuotteesta. Hieman minua kuitenkin huvitti purkin kyljessä lukeva mainosteksti:" Sisältää mullistavan  ainesosan" Niin siis minkä? Vähän sama, kuin kertoisi tuotteen sisältävän salaista taika-ainetta... Kotiin päästyäni ja suihkussa käytyäni aloinkin levittää öljyä vatsaani, reisiini ja rintoihini. Bio-Oil on koostumukseltaan nimensä mukaisesti öljymäistä. Ei kuitenkaan mitään oliiviöljyyn verrattavaa paksua öljyä, vaan pikemminkin kuin ohutta vauvaöljyä. Omaan nenään voimakas haju herätti huomiota heti ja tähän ominaisuuteen olinkin aika pettynyt. Bio-Oil haisee oman määritelmäni mukaan "mummolta", sillä edesmennyt isoäitini käytti tämän hajuista Nivea Cremea. Tuoteselosteessa luvattiin, että öljyn pitäisi imeytyä helposti... p*skan marjat... en voinut koko iltana pukea enää mitään päälleni, sillä ihoni kiilteli kuin TV-Shopin mainoksessa ja tuntui epämiellyttävän tahmealta. Yöllä heräilin moneen otteeseen pieneen kutinaan, kun öljy oli kerääntynyt nivusiini. Nukun yleensä vähintään toinen polvi koukussa, joten niin vatsalle kuin reiteen levittämäni öljy oli pakkautunut niiden taitekohtaan. Surkuhupaisinta oli aamulla, kun peiliin katsoessani huomasin ensimmäisen raskausarven ilmaantuneen oikeaan rintaani. Arpi olisi varmasti ilmaantunut muutenkin, mutta nyt se ilmoitti tulostaan aika ironiseen aikaan. Tältä erää Bio-Oil -kokeilu oli minun osaltani siinä, mutta saatan antaa sille vielä ensi viikolla alkavalla kesälomallani mahdollisuuden. Ihan roskikseen en sitä siis vielä suostu heittämään. Tuote voikin loppujen lopuksi osoittautua (pienestä hajuhaitastaan huolimatta) loistotuotteeksi. Nyt minulla vain ei ole aikaa, eikä kärsivällisyyttä paneutua sen käyttöön sen enempää. Toivottavasti Bio-Oilin karma ei nyt kosta minulle aiheuttaen lisää raskausarpia...

-Massu

EDIT 26.6.1014:
Päätinkin antaa heti seuraavana iltana uuden mahdollisuuden Bio-Oilille. Levittelin sitä vatsalleni aivan minimaalisen määrän ja kyllähän se vähän paremmin imeytyi. Enää en heräillyt kesken yön "öljyallas nivusissa" -tunteeseen, mutta silti aamulla oli vähän nihkeä olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti