torstai 28. elokuuta 2014

Siivoustalkoot

            Eilen illalla minuun iski jäätävä siivousvimma katsottuani niin levällään olevaa asuntoamme. Olohuoneen kaaokselle en oikein voi mitään (edelleen odottelemme niitä puuttuvia kalusteita...), joten päätin penkoa hieman kaappeja. Paljon löytyi poisheitettävää, mutta myös joitain aarteita. Eiliset penkojaiset suuntautuivat lähinnä omiin säilytyslaatikoihini (käsityö-, askartelu ja esiintymistarvikkeita) sekä makuuhuoneemme ylähyllyihin (kankaita ja lankoja). Tänään järjestelin keittiön kaappeja ja makuuhuoneemme pöydän laatikoita. Olenkin siis toteuttanut aika huolella ainakin yhtä "kolmen ässän periaatteista" ("kikkakolmosia" synnytyksen käynnistymisen edistämiseen=sauna, seksi ja siivous). Tässä joitain poimintoja, mitä kaikkea kivaa kaapeista ja laatikoista löytyi:
Päättelemötän ja silittämätön itse virkkaamani pitsiliina lojui kangaskassin pohjalla
Itse tehtyjä hatukkeita esiintymisiä varten
Pastieita (itse tehtyjä)
Parit tasselit (itse tehtyjä nämäkin)
Rivi korruptiolahjaksi saatua kiinalaista teetä veikeissä purnukoissa
Mukeja... puhtaasti kuvien takia, ei siis välttämättä tarpeeseen
H:n minulle maanantaina antama uusi Muumi-muki
Vanhoja metallipurnukoita, joiden sisältönä mm. mannasuurimoita ja raesokeria.
Vuonna papu ja nakki taiteen perusopetuksessa askartelemani kukkaruukut. Näille ei kyllä ole mitään käyttöä...
Jostain syystä Costa Rican matkalta säästämiäni annossokeripussukoita. Jokaisella kahvilalla oli omanlaisensa sokeripaketti.
Muumimukien lisäksi kerään erilaisia piparkakkumuotteja... tässä murto-osa niistä.
           Nyt voisi tulla vaikka anoppi asumaan kaappeihimme, sen verran siistiä on! Kaikkein parasta on kuitenkin se, että sain heitettyä niin paljon tavaraa pois, niin roskakoriin kuin keräykseenkin. Paljon siis löytyi ihan suoranaista roskaakin esim. minimalistisen lyhyitä langanpätkiä, todella vanhoja kuitteja tai rikkinäisiä astioita. Minusta tuntuu, että minun on paljon helpompi elää ja hengittää, kun omistan mahdollisimman vähän tavaraa ja koti pysyy yksinkertaisena. Vaikka heitin uskomattoman paljon kaikkea pois, on meillä silti omasta mielestäni aivan liikaa tavaraa. Toki minullakin on jotain täysin järjetöntä omaisuutta esim. juuri nuo keräilemäni Muumimukit tai piparkakkumuotit, mutta nekin ovat loppujen lopuksi vain materiaa. Olisikin ihanaa jos pystyisin opettamaan myös omalle lapselleni sen, ettei raha tai maallinen omaisuus lopulta tuo onnea.

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti