maanantai 11. elokuuta 2014

Vaunut

          Nyt on taas laitettu rahaa palamaan ihan olan takaa... Keskiviikkona sain huonekaluliikkeestä ilmoituksen, että tilaamamme kalusteet (laatikosto+vitriini, hylly ja sohvapöytä) tuotaisiin meille perjantaina. Torstaina rahdatessamme vanhoja kalusteitamme Ekotorille lastentarvikeliikkestä tuli vielä saapumisilmoitus vaunuistamme. Samaan syssyyn vaihtui myös vanha kuvaputkitelevisiomme suurempaan taulutelevisioon. Kerron tuosta kaluste-episodista hieman lisää sitten, kun matkalle jääneet osat löytävät joskus perille.... Joka tapauksessa haimme vaunut lastentarvikeliikkeestä vasta lauantaina, sillä tiesimme kalusteiden kokoamisen vievän paljon tilaa asunnostamme.
            Vaunumme ovat siis merkkiä Tutek ja mallia Grander. Väriksi valitsimme tuollaisen rusehtavan sävyn ja runko on musta. Renkaat ovat ilmatäytteiset ja jämäkät. Eturenkaat saa lukittua "talviasentoon", jolloin ne eivät siis kääntyile vasemmalle ja oikealle. Renkaat saa irrotettua helposti pikalukkojen avulla, minkä ansiosta rungon saa todella pieneen tilaan. Rungon alaosaan saa kiinnitettyä nepein säilytyspussukan. Ohjauskahvan korkeutta ja kulmaa saa säädettyä kahvan pikalukituksen avulla.
Pelkkä runko renkaineen.
Runkoon kiinnitettävä pussukka.
Vauva-aikaa varten runkoon kiinnitetään vaunukoppa, josta saa helposti tarvittaessa kuomun alas.
Vaunukoppa kuomu ylhäällä.

Vaunukoppa kuomu alhaalla
Vaunukoppa on vuorattu pehmustein, jotka lähtevät helposti irti esim. pesua varten. Vaunukopan päädyssä olevan tuen avulla makuuasentoa voi säätää myös istuvammaksi. Kopan pohjassa on vähän kuperat jalakset, joiden ansiosta vaunukoppaa voi käyttää myös edestakaisin keinuvana kehtona tasaisella alustalla. Jalakset voi myös tarvittaessa lukita, jolloin koppa ei keinu esim.lattialla. Kylmiä ilmoja varten vaunukoppaan saa kiinnitettyä lämpösuojan.
Lämpösuoja ja hoitolaukku liitettynä vaunuihin
Kun lapsi osaa jo istua voi vaunukopan vaihtaa ratasosaan. Ratasosassa on valjaat, jottei lapsi tipahtaisi tai karkaisi vaunuista. Ratasosaan saa liitettyä myös kuomun, turvakaaren sekä jalkapeitteen.
Vaunut ratasosalla, kuomulla ja turvakaarella
Ratasosa jalkapeitteellä
Ratasosan selkänojan ja jalkatuen asentoa saa muutettua istuvasta täysin makaavaan. Myös kuomun kulmaa saa vaihdettua helposti. Sekä vaunukopan että ratasosan kuomuissa on takana ilmastointiaukko.
Kaikki vaunun tekstiilit (paitsi vaunukopan reunakangas) pystyy helposti irrottamaan ja pesemään. Lisävarusteena vaunun mukana tuli myös ohjauskahvaan kiinnitettävä hoitolaukku sekä hyttys- ja sadesuoja. Sekä vaunukopan että rataosan saa kiinnitettyä runkoon ja irrotettua helpon pikalukitusmekanismin ansiosta.
Ainakin nyt olen oikein tyytyväinen ostokseemme. Vaunut olivat suht edulliset ja ne ainakin vaikuttavat oikein päteviltä ja jämököiltä. Lisäksi vaunut taittuvat todella pieneen tilaan ja ne ovat aika kevyet. Vielä en ole kokeillut käytännössä, miten vaunujen kanniskelu kierreportaissa tai niiden käsittely esim maastossa sujuu. Nyt vain odottelemaan, että saisi hieman täytettä tuonne vaunukoppaan!

2 kommenttia:

  1. Juu etköhän sä saa vielä harjoitusta portaissa kävely kokemuksiin :) -ässä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmana olisi ehkä piilottaa tuo runko tuonne alakerran pyörävarastoon (vaikkei niin kai saisi tehdä). Silloin ei tarvitsisi rahdata kuin vaunukoppaa edestakaisin. Pitänee vielä hieman tutkailla asiaa...

      Poista