keskiviikko 27. elokuuta 2014

Uusia juttuja

           Taas on kannettu Esikkoa varten asuntoon uutta ja ei niin uutta tavaraa. Kävimme viime viikon maanantaina metsästelemässä paikallisista lastentarvikeliikkeistä näppärää ja helposti siirrettävää hoitopöytää. OZ Babysta olisi irronnut puinen Brion pinnasängyn päälle asetettava hoitopöytä halpaan hintaan, mutta omaan käteen taso tuntui vaivalloisen painavalta kookkaalta. Vauvatalo Johannasta löysimme kahdenlaisia näppäriä hoitotasoja: kokoontaitettavia jalallisia ja pinnasängyn päälle asetettavia. Brion puiseen hoitotasoon verrattuna Johannan tasot olivat hyvin kevyitä, valmiiksi pehmustettuja ja ne oli päällystetty vedenkestävällä kankaalla. Hinnat tuntuivat kuitenkin kovin suolaisilta, joten päätimme palata vielä kotiin katsomaan netin valikoimaan. Tiistaina vertailin hintoja ja tuotteita oikein urakalla ja lopulta tilasin norsuprintillä koristellun hoitotason, jonka voi sijoittaa joko pinnasängyn tai vaikka pöydän päälle. Tämän viikon maanantaina lähetys olikin saapunut jo läheiseen Valintataloon ja tässä se nyt on:
Hoitotaso
Eihän se mikään design-ihme ole, mutta täyttää varmasti oikein hyvin tehtävänsä. Tason alapuolelle on ruuvattu pienet jalat, jotka pitävät sen tukevammin pinnasängyn päälle. Pohja on kovaa materiaalia. Emme voineet edes harkita sellaisen ison ja kiinteän hoitopöydän hankkimista, sillä asunnossamme ei kertakaikkiaan ole tilaa. Sitä paitsi hankkimani hoitotaso on siitä kätevä, että voin siirrellä sitä huoneesta toiseen. Yöllä minun ei siis tarvitse könytä pitkin asuntoa päästäkseni hoitopöydän luo, vaan voin nostaa hoitotason makuuhuoneemme pöydälle.
           Toisen vähän suuremman ja merkittävämmän tuliaisen saimme viikonloppuna matkaamme vanhemmalta isoveljeltäni. Kälyni olikin luvannut säästää heidän vanhaa turvakaukaloaan meille, joten nyt päätimme tuoda sen mukanamme kotiin. Itse asiassa turvakaukaloa on ehtinyt käyttää jo kolme lasta ennen Esikkoamme, sillä turvakaukalo on hankittu alunperin nuoremman isoveljeni toista kaksostyttöä varten. Toisen kaksosen jälkeen turvakaukalo on ollut kummankin vanhemman isoveljeni lapsen käytössä. Turvakaukalo on merkkiä Britax ja mallia Römer Baby-Safe. Kyseinen kaukalo on ollut ainakin joskus aikansa testivoittaja, mutten tiedä, miten se pärjäisi nykyajan testeissä. Kaukalo ei ole kuitenkaan ollut koskaan kolarissa, eikä se ole tippunut lattialle. Luotan siis siihen, että kaukalo on edelleen turvallinen.
Turvakaukalo
             Saimme veljeni luota myös paljon muuta tavaraa: itkuhälyttimen, puruleluja, tutteja, tuttipulloja sekä viltin.
Viltti
Itkuhälyttimelle ei välttämättä tule vielä tämänhetkisessä asunnossamme käyttöä, sillä asuntomme on kuitenkin aika pieni. En siis edes pääsisi asuntomme sisällä sellaiseen kolkkaan, josta en lapseni itkua kuulisi. Mutta toivottavasti löydämme mahdollisimman nopeasti uuden ja tilavamman sopen.
Itkuhälytin
Vaatteiden joukosta löytyi myös muutamia sellaisia vaatteita, joita minäkin olen vauvana käyttänyt mm. kolme valkeaa kietaisupaitaa.
Yksi äitini ompelemista kietaisupaidoista
Ilmeisesti äitini neuloma nuttu
             Nyt alkaa olla jo sellainen olo, etten halua kotiimme enää yhtäkään vaatetta tai tavaraa (paitsi ne elokuussa tilaamamme sohvapöytä ja hyllytasot....). Meiltä puuttuu kuitenkin vielä joitain tarvikkeita, emmekä ole vielä edes miettineet häkkivarastossa lojuvalle pinnasängylle paikkaa. Kohta joudumme mittaamaan millimetrimitan kanssa, jotta kaikki tavarat varmasti mahtuvat kotiimme....

-Massu

2 kommenttia:

  1. Kuinka vanha tuo turvakaukalo on? Kaukaloiden käyttöikähän on max 5v, jonka jälkeen muoviosat alkavat haurastua, eivätkä ne enää ole turvallisia kolaritilanteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou.... Kaukalo on kyllä jo yli viiden vuoden ikäinen.. Monet valmistajat tosin takaavat, etteivät edes muoviosat haurastu oikeanlaisessa käytössä tarkoittaen, että kaukalo on kiinnitetty oikein (=ei kulumia väärissä kohdissa), ettei kaukalo ole saanut kolhuja ja turvakaukaloa on säilytetty oikein (=kuivassa ja suojattuna auringolta). Pitänee kuitenkin vielä miettiä asiaa uudelleen, sillä loppujen lopuksi kalliskin turvakaukalo on aika halpa henkivakuutus.

      Poista