perjantai 19. syyskuuta 2014

Neuvola 39+0

           Hurjaa! Viikko laskettuun aikaan ja odotusta jäljellä maksimissaan kolme viikkoa! Siis jotain välillä 0-21 päivää! Aika ajoin odotus tuntuu jo todella raskaalta, sillä vauvalla alkaa olla jo melkoisesti kokoa ja oma kunto sen kun rapistuu. Katselin eilen reisiäni ja naureskelin, mihin kaikki lihaksenikin ovat kadonneet. Enkä ihmettele, sillä ei ole viime viikkoina tullut enää paljoa pyöräiltyä tai kyykkäiltyä lantion löystymisen sekä nivelten poksumisen vuoksi. Masu näyttää silti aika pieneltä, mutta tuntuu sitäkin suuremmalta.
Masu 39+0
           Aloitin siis tänään aamuni neuvolakäynnillä. Koska alkuraskaudesta odotusta seurattiin maksimissaan kerran kuukaudessa, tuntuvat nämä kertaviikkoiset käynnit todella tiheiltä. Aikojen tihentyminen ei haittaa minua yhtään, sillä minullahan ei ole tällä hetkellä muuta kuin aikaa. Mieluummin täytän kalenterin sitten vaikka pikaisilla neuvolavisiiteillä, kuin masennus kotona neljän seinän sisällä. Tällä kertaa verenpaineeni olivat paljon paremmalla tolalla kuin viimeksi, enkä ole nyt pariin päivään kärsinyt päänsärystäkään. Turvotusta edelleen on, mutta se nyt vähän kuuluu asiaan. Paino huitelee aivan järkyttävissä lukemissa, enkä kohta enää suostu menemään puntarille. Jostain syystä painoa on ruvennut kertymään hurjia määriä raskauden loppuvaiheessa, vaikka suurimman spurtin pitäisi olla jo ohi. Koitan vain toistella itselleni, että iso osa painon noususta johtuu vain turvotuksesta ja lapsen kasvusta. Sf-mitta oli pysynyt suurinpiirtein samana ja Esikko oli laskeutunut entistä alemmas. Hieman hoitaja pystyi vielä heiluttamaan Esikon päätä, joten hän ei ole vielä täysin kiinnittynyt synnytyskanavaan. Mutta monissa tapauksissa kiinnittyminen tapahtuu vasta synnytyksen käynnistyessä, joten sen puoleen ei ole mitään huolta. Kaikki muutkin asiat tuntuivat olevan kunnossa: virtsasta ei löytynyt mitään ja vauvan sykkeet olivat tasaiset. Niinpä koko vastaanottoaika kestikin maksimissaan vartin.
         Loppuhuipennukseksi tarjoan teille tällä kertaa pienen videon, jonka kuvasin muutama päivä sitten. Siinä Esikko esittää hieman vatsatanssia äidin rötköttäessä sohvalla.


-Massu

4 kommenttia:

  1. Hehe. Kunnon bileet siellä videolla käynnissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatsan liikkeitä tulee kyllä varmaan synnytyksen jälkeen hieman ikävä... vaikka välillä tunuu aika ilkeältäkin, kun toinen työntää itseään ulos aivan järjettömistä paikoista.

      Poista
  2. Voi hurja sun masua :D Lenni oli niin takana loppuun saakka mun masussa että mun masusta ei koskaan näkynyt noin hyvin liikkeitä :D Ihanaa että arvot on kohdillaan! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen monesti harmitellut, kunnen ole saanut Esikon liikkeitä kunnolla kameralle. Tälläkin kertaa meno oli vielä aika laimeaa, sillä joskus hän saattaa työntää jalkaa tai peppua useiden senttien korkeudelle mahan normaalitilasta. Nuo liikkeiden näkymiset tosiaan riippuu niin monista asioista esim istukan sijainnista, vauvan asennosta, kohdun asennosta yms.

      Poista