maanantai 21. heinäkuuta 2014

Itseään pitää joskus hemmotella

            Viikonloppuni oli (yllätys-yllätys) hyvin kiireinen. Lauantaina H:n lähdettyä aamupäivällä heittämään frisbeetä, päätin itse mennä kaupungille etsimään ompelukaavoja ja kankaita. En kuitenkaan löytänyt etsimääni, joten ajattelin muuten vain kävellä hetken kaupungilla. Kävelykadulla katsahdin eräälle terassille, jossa näinkin tutut kasvot. Istahdin M:n seuraan, joka oli tullut drinkille avopuolisonsa Ma:n kanssa. Loppujen lopuksi kävi niin, että lyhyt kaavojenhakureissu venähti hieman pitemmäksi, sillä olin kotona vasta klo 21.00. H:kin siis liittyi jossain vaiheessa seuraamme ja kvartettina kävimme mm. seilaamassa Jakke Jokilautalla edestakaisin Aurajokea, syömässä sekä Panimoravintola Koulun terassilla. Voin sanoa, että olin tuon auringossa vietetyn päivän jälkeen turvoksissa kuin ilmapallo. Sandalettini eivät meinanneet enää kotona edes irrota jaloistani...
              Sunnuntaiksi meidät oli kutsuttu toisen veljeni esikoisen 5-vuotissyntymäpäiville. Veljenpoikani T on melkoinen vekkuli, sillä hänellä on valtavan laaja mielikuvitus. Hän kertoilee jatkuvasti omia satujaan ja keksii leikin asiasta kuin asiasta. Veimme H:n kanssa T:le lahjaksi Volkkari-hippibussin (ihan sellaisen leikkiauton vain :) ). T oli viettänyt syntymäpäiviään jo monta päivää, sillä ensimmäiset vieraat olivat tulleet käymään jo perjantaina. Nyt vieraina olivat T:n äidinäiti miehensä ja miehen lasten kanssa sekä T:n kummisetä.
             Kiireisen viikonlopun jälkeen olikin ihanaa ottaa pieni aikalisä ja antautua hemmoteltavaksi. Olen kärsinyt viime viikkoina aika pahoista selkäkivuista ja ajattelin koittaa hierontaa hoitokeinona. Turussa on ainakin pari eri hierojaa, jotka tarjoavat suoranaisesti raskausajan hierontaa, mutta palveluita varmasti kannattaa kysyä myös muilta hierojilta. Minä päädyin erään tutun suosittelemana Hierontastudio Green Appleen. Olin varannut itselleni vähän pitemmän hierontotuokion, joka kesti kaikenkaikkiaan 1,5h. Mennessäni en osannut oikein odottaa mitään. Ajattelin, että minua hierotaan lähinnä selästä. Sain asettua hierontapöydälle kylkiasentoon ja vatsani sekä selkäni tuettiin tyynyjen avulla. Hieroja aloitti hieronnan oikeasta kyljestäni. Sitten hierottiin oikea käteni olkapäästä sormenpäihin. Sitten hierottiin vielä oikea jalka pakarasta varpaisiin asti. Sama toistettiin toiselle puolelle ja hieronta päätettiin hellään kasvosivelyyn ja päähierontaan. En tiedä, auttoiko hieronta kipuihini, mutta hoito kuitenkin rentoutti. Ja rentoutuminenhan on aina hyväksi, varsinkin raskausaikana. Jollei raskaana ollessaan siis kärsisi mistään kivuista tai jännitystiloista, niin suosittelen silti käymään edes pari kertaa ihan vain rentoutuksena hieronnassa. Tämänpäiväinen ilma ei kuitenkaan ollut kaikkein paras hierontailma, sillä minulle tuli ihan hiki hierottaessa. Lisäksi hieronnan jälkeen tulisi nauttia paljon nesteitä, jotta liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuisivat virtsan kautta. Helteellä saattaa olla ylipäätään vaikeaa pitää nestetasapainostaan huolta, joten minun on pitänyt kiinnittää erityistä huomiota nesteiden nauttimiseen. Varasin suoraan parin viikon päähän toisen hieronta-ajan. Pitänee hieman tarkkailla omaa oloaan seuraavien päivien aikana, sillä joissain tapauksissa hieronta voi vaikuttaa raskaana olevan kehoon jopa negativiisesti. Siksi hierontaa ei suositellakaan jos raskauden kulussa on ollut jotain ongelmia tai epäillään esim. raskausmyrkytystä. Valitettavasti minulle tulikin jo tämän päivän aikana aika pahoja kiputiloja sekä supistuksia, joista aionkin huomenna soitella neuvolaan. Toivottavasti kaikki olisi kunnossa, eikä minun tarvitsisi peruuttaa seuraavaa hieronta-aikaani.

-Massu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti