keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kaksi pientä paitaa

               Rakastan käsitöiden tekemistä ja yleensä minulla on jotain työn alla. Alkuraskauden sairaslomalla neuloin paljon vaatteita Esikolle, mutta näin kesähelteillä en mielelläni puikkoihin koske. Käteni nimittäin hikoavat niin paljon, että vaaleat värit muuttuvat käsissäsni tuhruisiksi ja lanka venyy ja vanuu kosteuden vuoksi. Niinpä kävin jo viime viikolla ostelemassa hieman kankaita, joista voisin ommella muutamia vaatekappaleita sairaslomallani. Yleensä käyn kangasostoksilla joko Kaarinan tai Turun Jätti Rätissä, koska siellä hintataso on alhainen ja valikoima varsin suuri. Viime reissultani matkaan tarttui vaaleaa printtitrikoota, luonnonvalkeaa resoria sekä kanttinauhaa. Kassalle mennessäni myyjä huomasi, että printtitrikoossa olikin pari suurempaa tahraa, joiden vuoksi sain palan puoleen hintaan. Koska lastenvaatteet tehdään niin pienistä palasista, pystyisin helposti hyödyntämään tuhraantumattomat kohdat. Vanhoja varastojani penkoessa löysin myös palan hieman paksumpaa beigeraitaista trikoota.
                Halusin ensimmäiseksi ommella Esikolle pari kietaisupaitaa, sillä minun äitini on pukenut minua vauvana paljon kietaisuvaatteisiin. Ongelmana oli kuitenki se, ettei kietaisupaidan- tai bodyn kaavaa meinannut löytyä mistään. Onneksi joku oli juuri palauttanut kaupunginkirjastoon yhden vanhan Ottobre-lehden, josta löysin sopivan kaavan. Nämä kaksi paitaa toteutin koossa 56.
Ottobre nro 1/2009

Kietaisupaidat
            
Printtipaita

Raitapaita
            Paitojen kokoaminen ja ompelu oli todella helppoa ja nopeaa, vaikka kirjalliset ohjeet olivatkin hieman sekavan oloiset. Saumurin kanssa vaatekappaleet olisi saanut koottua vieläkin nopeammin, mutten omista kuin ompelukoneen. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen lopputulokseen, enkä malta odottaa, että saisin pukea pienokaisemme näihin <3
             Seuraavana pitäisikin löytää sopiva kaava puolipotkohousujen tekoon! Muutamassa vanhassa Ottobre-lehdessä on kyllä potkuhousujen kaavoja, mutta vielä pitäisi saada käsiin juuri oikeat lehdet. Toinen vaihtoehto on tietysti koettaa tehdä kaavat valmiiden potkuhousujen mukaan.

-Massu

2 kommenttia:

  1. Mooi! Löysin tämän sun blogin tänään ja kiinnostuin heti. Olen itsekkin leipuri-kondiittori ja odotan myös esikoista jonka laskettuaika on syyskuussa :) Noi paidat on tosi hienoja! osaisinpa itsekkin tehä.. Minä kun osaan virkata vaan amigurumeja :D

    VastaaPoista
  2. Vau, onpas meillä yhteistä :D Tervetuloa lukemaan! Tosin mitä luultavimmin jätän nuo leipuri-kondiittorin hommat ainakin toistaiseksi äitiysloman jälkeen lähtiessäni opiskelemaan muuta alaa.

    Ompelu on loppujen lopuksi aika helppoa puuhaa, kunhan pääsee ensin perusasioista jyvälle. Esim. monista käsityölehdistä löytyy sellaisia "helppo-kaavoja", joiden mukaan ommelluissa vaatteissa ei ole kuin muutama yksinkertainen sauma ja ohjeet on piirretty ja kirjoitettu todella selkeästi. Kun on saanut valmiiksi ensimmäiset itse ommellut vaatteet, on helpompi lähteä kokeilemaan jotain vähän haastavampaa. Samahan koskee virkkautakin :) Ensin pitää uskaltaa tehdä hiirenhäntää ja hetken päästä uskaltaakin jo tehdä vaikka mainitsemiasi haastavempia amigurumeja.

    VastaaPoista