tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ja rahaa palaa...

                  Mitäpä muuta lomalainen lomarahoillaan tekee, kuin laittaa ne kiertoon! Ainakin tämän päivän jälkeen tuli taas sellainen olo, sillä rahaa tuli hassattua kaikenmoisiin vauvahömpötyksiin ihan olan takaa. Meidän PITI lähteä tänään ajamaan kohti Lappeenrantaa, mutta pahoiksi äityneiden selkäkipujeni vuoksi joudumme varmaan jättämään koko reissun välistä. Niinpä keksimme kaikkea muuta "oheistoimintaa".
                  Kävimme aamupäivästä pienen Kela-rumban jälkeen Kaarinassa lastenkirpputori Seesamissa. Olen tähän mennessä siis kierrellyt lähinnä "perus sekakirppiksiä", mutten ole löytänyt niistä Esikolle oikein mitään. Tavallisilla kirppiksillä lastenvaate- ja tavaratarjonta on aina hyvin vaihtelevaa ja mielestäni niistä löytyvät vaatteet ovat usein olleet joko rikkinäisiä, todella nuhjaantuneita tai ylihinnoiteltuja. Poikkeuksiakin toki löytyy! Seesam olikin itselleni todella positiivinen yllätys, sillä tarjontaa oli runsaasti, paikka oli siisti, vaatteet olivat hyvässä kunnossa ja hinnat kohdallaan. Monesti olen niin kaupoissa kuin kirppotoreillakin tuskaillut sen ongelman kanssa, etten edelleen tiedä Esikon sukupuolta. Sukupuolineutraalien vaatteiden löytäminen on ollut yllättävän hankalaa, ellei sitten halua pukea lastaan pelkkään valkoiseen ja harmaaseen. Seesamilta löytyi kuitenkin rutkasti neutraaleja vaatteita. Hassasin Seesamiin kaiken kaikkiaan 7€ saaden summalla seitsemän vaatetta. Tässäpä kaikki ostokseni:
Raitabodyja, ruskeasävyinen kokoa 60, oranssi kokoa 70 ja vihreä kietaisubody kokoa 60 (persikanvärinen uloke kuvan alareunassa on vatsani pullottavalla navalla, sillä ne halusivat välttämättä tunkea kuvaan :) )
Kaksi bodya, pandakuvioinen kokoa 62 ja risukuvioinen kokoa 56.
Kahdet puolipotkuhousut, tattihousut kokoa 56 ja harmaat kokoa 60.
              Kirpputorivaatteet eivät todellakaan jääneet päivän ainoiksi ostoksiksi, sillä kävimme ehkä sadannen kerran lastentarvikekaupassa tutkimassa lastenvaunuja. Olemme siis tehneet tarkkaa vertailua eri valmistajien ja mallien välillä. Kriteereinämme ovat olleet kevyt ja pieneen tilaan taittuva runko, helppokäyttöisyys sekä edullinen hinta. Emme lopulta huolineet H:n serkun tarjoamia kankeita ja suuria Emmaljungia, vaikka olisimmekin saaneet ne hyvin edullisesti. Päädyimme lopulta tilaamaan tänään Baby town -liikkeestä Tutekin Grander-vaunut. Viime viikolla kävimme sovittelemassa kyseisiä vaunuja autoomme ja ne menivät lähes naurettavan pieneen tilaan. Toinen vielä pienempää tilaan menevä malli olisi ollut Baby joggerin City Elite, mutta sen hinta olisi ollut vaunukoppineen ja ratasosineen lähes kaksinkertainen Tutekin samanmoiseen kokonaisuuteen verrattuna.
Baby joggerin runko taitettuna
Koko Baby jogger vaunukopan kera
H koitti tilata Baby joggereita suoraan Amerikasta paljon edullisempaan hintaan, mutta mikään liike ei suostunut toimittamaan vaunuja Suomeen. Niinpä päädyimme siis tilaamaan Tutekit suoraan liikkeestä. Samoja vaunuja voi tilata myös Baby town'n nettikaupasta, mutta liikkeestä tilattuna hinta on parikymppiä halvempi.  Koko pakettiin kuuluu siis metallirunko, ratasistuin, vaunukoppa, hoitolaukku, runkoon kiinnitettävä aluslaukku, hyttysverkko sekä sadesuoja. Saimme valita rattaidemme rungon, sekä vaunuosien värityksen. Rungosta tulee musta ja vaunukoppa sekä ratasosa ovat rusehtavat. H olisi halunnut rungon kromattuna, mutta olisimme joutuneet pulittamaan siitä hieman ekstrahintaa. Vaunujen pitäisi tulla n. kolmen viikon sisällä. Esittelen vaunuja silloin varmaan hieman tarkemmin, sillä en ottanut niistä edes kunnon kuvia. Ainoat kuvat on otettu tilanteesta, jossa olemme purkaneet vaunujen rungon osiksi automme takakonttiin:
Tutekin runko taitettuna
Oman haasteen tuohon auton pakkaamiseen tuo takakonttimme pieni tila, joka on vieläpä muotoiltu aika hankalasti. Automme on nimittäin hybridi, joten isot akut vievät osan tavaratilasta. Käydessämme eilen Vauvatalo Johannassa myyjä koitti väkisin myydä meille isoja ja kolhoja Emmaljungia, koska ne menivät hänen mielestään todella pieneen tilaan. Myyjän nähtyä automme takakontin, ei hänkään enää pitänyt vaunuja kovin kompakteina. Noh, eivät ne toki vieneet ihan niin paljoa tilaa, kuin H:n serkun tarjoamat Emmaljungat, mutta olivat Baby Joggereihin ja Tutekeihin verrattuna paljon suuremmat ja hankalammin pakattavat.
Emmaljungan yhdistelmävaunut
Vähän vielä oma vaunuvalinta mietityttää, sillä en tiedä kyseisestä vaunuvalmistajasta paljoakaan. H toki on tehnyt tapansa mukaan hurjasti pohjatutkimusta. Toivottavasti emme joudu pettymään! Onneksi vaunuilla on kuitenkin kahden vuoden takuu ja vaunuja myyvä liike sijaitsee kotikaupungissamme. Mahdollisten ongelmien ilmetessä ei siis tarvitsisi matkata kauas tai koittaa hoitaa asiaa sähköpostein tai puheluin. Toki nyt on helpottunut olo siitä, ettemme joudu enää ravaamaan lastentarvikeliikkeissä, eikä minun tarvitse seurata vierestä, kun H tekee vaunuista exel-taulukkoja...

-Massu

5 kommenttia:

  1. Heh, samat hommat on näköjään ollu tänään meillä. Jos et olis ehtinyt Seesamiin ennen mua, niin tuo panda-body olis kyllä lähtenyt meidän ostoskoriin ihan heittämällä! ;)

    VastaaPoista
  2. Taisin saada pandan jopa puoleen hintaan :P Harmi, ettei näin ihania kuoseja ole aikuisten vaatteissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi Lindexin Hello Baby -mallisto on kyllä ihan huippu! On vaikka mitä kivoja Lindexin bodyjä löytynyt kirpputorilta kyllä! Ihanan suloisia, värikkäitä ja veikeitä eläinkuvioita!

      Poista
  3. Pakko tulla hehkuttamaan, kun löysin tuon panda-bodyn tänään kirpparilta! ;) jeeeeee!

    VastaaPoista